Hvordan finne Autosave mapper på Mac

Hvor er AutoSave mappene på min Mac?

Når det kommer til Mac lagres Autosave mapper, på forskejllige plasser alt etter som hvilket operativsystem eller Mac OS man har. Normalt sett finner man disse ved å Åpne Finder>Velg Gå>Gå til mappe>Velg Bibliotek eller søk etter ~Library>Application Support>GRAPHISOFT>AutoSave-xx (xx er Archicadversjon) Hvis man ikke har gjort noen endringer her. Det kan være at filene er skjult på mac, hurtigtasten for å vise skjulte filer er: CMD + Skift + . (punktum).

Skulle man mot formodning ikke finne dette her, fortvil ikke. Man kan faktisk sjekke direkte i Archicad hvor disse blir lagret ved å gå til Options>Work Environment>Data Safety and Integrity.

Kopier da AutoSave Folder location, og lim inn i Finder>Gå til mappe, så kommer man direkte inn i mappen hvor AutoSave mappene ligger.

Hva er AutoSave mapper

Archicad lager midlertidige filer hver gang man starter et prosjekt, mens man jobber i dem. Om Archicad blir lukket som normalt, blir disse også lukket. Skjer det en krasj blir denne ikke lukket, dette gjør programmet automatisk slik at vi kan redde prosjektet fra før krasjen oppsto.

Blir ikke disse rydde opp i kan det bli veldig mange opp igjennom tiden, opprinnelig skal det ikke være flere enn 50 stk, men man kan oppleve å få feilmeldingen før man oppnår dette tallet.

Les også

Cannot create temporery document og Autosave mapper

Filer som krasjer og viktigheten av AutoSave-mapper