Hvorfor er fonten Arial default i Archicad?

Flere ønsker å gjøre endringer på fonter i Archicad, i denne artikkelen tar vi for oss hvorfor Arial er fonten i Archicad og hva man bør tenke på før man gjør endringer. Årsaken er å unngå at man mister noe av informasjonen i tegningen som er viktig å ha med.

Arial front i Archicad

Fonter er noe som flere brukere av vår programvare er interessert i, men hvorfor er all tekst i Archicad default som Arial?
Årsaken for dette er at dette formatet er av flere grunner her er noen av de;

• Arial er fonten som er programmert inn i alle Windows maskinene, som gjøre at det ikke er mulig å endre.
  • Skalerbar på grunn av at tall og bokstaver er statiske slik at de skalerer seg riktig mellom målestokkene. Er ikke teksten dette kan tekst bli som et eneste rot.
  • Funker på både Mac og Windows
  • Kan lese i DWG, PDF, og nesten alle andre typer programmer.

Hva bør man tenke på om man ønsker å bytte font?

De viktigste tingene man må forsikre seg om før man velger en font er at;

• Fonten finnes på både Windows maskiner og Mac maskiner. Begge operativsystemene har egendefinerte fonter, som den andre kan slite med å lese.
  • De mest pålitelige fontene er standardfontene som Arial, Times New Roman osv. Gjerne med fast størrelse og avstand mellom tegnene.
  • Andre typer programmer og som nevnt maskiner leser ulike fonter forskjellig, så som eksempel ved DWG eller PDF kan teksten bli ulesbar om fonten ikke finne i programmet. Dette kan man lese mer om Font-Style Conversion DWG/DFX
  • Man kan legge inn egne fonter også. Da bør denne sendes med prosjektet for at det skal bli riktig for alle i prosjektet,

Hvordan vet du om man har valgt en font som er både på PC og på Mac?

Hvis du endrer fonten i Archicad på en PC med Windows ser man at det kommer et avhuk, dette betyr at denne fonten er i biblioteket på denne PCen. Ser man på Mac illustrasjonen så er det ikke et avhuk her, det betyr at denne ikke er i biblioteket på denne Mac maskinen. Da vil det bli endringer i fonten som man kan se i illustrasjonene under.

Dette kan man lese mer om i denne artikkelen. Using & Identifying Missing Fonts in ArchiCAD