Detail Tool - Detaljtegning

En god detaljtegning er ofte avgjørende for at ting blir bygd korrekt. I Archicad er det et eget verktøy for nettopp dette. I eksempelet under har vi benyttet dette verktøyet på et snitt, istedenfor å lage et nytt snitt og korte det inn for å dekke ønsket område.

Detaljtegningen kan man da jobbe videre på, uavhengig av modellen.

Det er visningen av Source View (Viewet hvor detaljen er hentet fra) som styrer visningen av modellen i detaljen. Det vil si at du ikke får endre f.eks Model View Options på detaljen, det må gjøres i Source View.

Dersom man gjør endringer i modellen eller visningen av den (Source View) må detaljen oppdateres manuelt. Dette gjøres ved å høyreklikke på detaljen i Navigator og trykke Rebuild from Source View.

Du kan lese mer om Detail Tool her.

Les også:
Unngå mange snitt og fasadeoppriss.