Dører og vinduer forskyver seg i Revit ved import fra IFC

Noen opplever at ved import av IFC-filer fra Archicad inn i Revit, flytter enkelte dører/vinduer på seg i forhold til plasseringen i vegglivet.

Dette selv om alt ser bra ut i Archicad og ved kontroll av den eksporterte filen i forskjellige IFC-Viewere

Snag_1a30653.pngArchicad-modell før Ifc-eksport.

Snag_1a137ad.pngIFC-filen fra Archicad importert og kontrollert med BIMvision.

Snag_1a34909.pngSamme IFC-fil etter import i Revit 2023

Det vi har oppdaget etter å ha gått grundig igjennom og testet forskjellige varianter, er at om dør/vindu står helt flush med overflaten/ytterlivet av en vegg vil Revit forskyve innsettingen av døren. Dette skjer ikke med de dører og vinduer som f.eks. står litt inn i veggen f.eks. i flukt med stender/kjerne av veggen etc.

Ut fra testene vi har utført med forskjellige IFC-filer, innstillinger og programmer, virker dette kun å skje i Revit og ikke i andre applikasjoner. Den enkelte Revit-bruker bør derfor rapportere det til sin leverandør eller direkte til Autodesk via GitHub.

Vi har laget en workaround, men dette er kun å regne om en nødløsning frem til Autodesk evt. har funnet ut av det og lansert en oppdatering som løser det.

Det er to måter man kan unngå problemet på.

1.  Flytte dørene/vinduene 1mm inn i veggen

2.  Eksporter IFC-filene med oversetteren 'Eksport til Revit (kun egnet som en linket referanse)', denne benytter Boundary Representation (Brep) og har også noen andre begrensinger i forhold til videre bruk hos mottaker. mceclip0.png