Quick Layers

Quick Layers-paletten er et supplement til Layers som gjør at lag kan slås av og på, eller låses. Denne funksjonen er svært praktisk med tanke på alle kombinasjonene man kan lagre.

I motsetning til enkelte BIM løsninger, er Archicads metode fullt utvidbar og tilpasset av hver enkelt bruker. Ved å klikke på streken til venstre i illustrasjonen, og trekke ut.

Den tillater kreativ tilpasning for alle typer prosjekter, størrelser, faser, samt en rekke brukervennlige
preferanser og krav.

Lag er en allsidig måte å kontrollere synligheten av elementer på, samt for å fokusere eller begrense
virkningene av redigering til bestemte deler av modellen eller tegningen. Når en visning er opprettet,
vanligvis ved å klikke på Save Current View nederst i Navigator View Map, er den aktive lagkombinasjonen lagret sammen med alle andre innstillinger.

Viser Quick lagpaletten

For å vise (eller skjule) Quick Layers-paletten, velges Window > Palettes > Quick Layers.
Velg elementene som lag man ønsker å administrere.

1. Show/Hide Toggle: omvender visninga av alle lag.
  2. Lock/Unlock Toggle: omvender alle låste og ulåste lag
  3. Hide Selection’s Layer: skjuler valgte elementer.
  4. Lock Selection’s Layers: låser valgte elementer.
  5. Unlock Selection’s Layers: frigir valgte elementer.
  6. Hide Others’ Layers: Skjuler laget av de elementene som ikke er valgt. (Hvis ingenting blir valgt, vil alle lagene være skjult.)
  7. Lock Others’ Layers: Låser laget av de elementene som ikke er valgt. (Hvis ingenting blir valgt, vil alle lag være låst.)
  8. The Undo Quick Layer kommandoen angrer den siste Quick Layer handling (opp til 10 ganger).
  9. The Redo Quick Layer kommandoen gjentar den siste ugjort Quick Layer handling (opp til 10 ganger).

Eksempler på bruk av paletten

Skjule et lag: Marker et eller elementer i modellen, trykk på Hide Selection's Layers2021-06-17_14-19-04.png i Quick Layers nedre verktøylinje. Alle elementer i samme Layer vil da bli borte. For å skru på laget igjen, velg Undo. 2021-06-17_14-19-27.png

Skjule alt utenom ønsket lag: Quick Layers kan også benyttet til å kun se utvalgte Layer, velg et eller flere elementer og benytt Hide Other, 2021-06-17_14-19-15.png da vil alt utenom elementene på det laget du har markert forsvinne. For å skru på dette igjen, velg Undo.2021-06-17_14-19-27.png