Fra IFC-fil til konstruksjon

Det er flere måter utnytte en IFC-fil som underlag for å skape konstruksjonene med ArchFrame. Hvis filen du mottar er god, kan man linke dette rett inn i Archicad, for så hente ut konstruksjon og kapplister for prefab. Løsningen egner seg for store og små prosjekter hvor moduler, elementer og precut benyttes i treindustrien.

Sjekk alltid IFC-filen først, om elementene er virkelige redigerbare vegger, gulv og tak etc. Det gjør du enkelt i en IFC-viewer som du finner her.

Sjekk at vegger og andre elementer har Geometry "Solid" eller "Extrusion". Står det "Boundary Representation" er elementene som en "klump" og kan ikke bli "ekte" vegger, tak og dekker etc. ved import i Archicad. Det er også en fordel at etasje strukturen er ryddig og kun er de etasjene bygget faktisk har. Men dette kan om man ikke har tilgang på original-filen og programmet som det ble laget i rydde dette i Archicad etterpå.

ArchiFrame er ikke 100% avenging av dette, og man kan f.eks. tegne vegger selv i Archicad, eller kun et ArchiFrame element. Disse kan også ha f.eks. andre høyder og tykkelser enn elementene det leser data fra i IFC-filen. Som regel er ikke arkitektens vegger etc. helt likt slik det konstrueres, derfor gir ArchiFrame deg stor fleksibilitet i å kunne ha andre innstillinger men benytte underlaget fra IFC-filen samtidig.

I Archicad finner du en egen tilpasset IFC-oversetter (Translator) for DDScad og andre programmer som er vanlig på markedet. Velg den som er riktig for ditt prosjekt når du linker inn IFC-flier, eller om du åpner de om du vil bearbeide de selv videre i Archicad.

Videoene under viser en IFC fil som opprinnelig kommer fra DDScad og har blitt linket inn. Samme metodikk blir det også om andre programmer er benyttet.

Del 1. om IFC-import/linking

Del 2. oppdatering ved endring av IFC-filen

Er du f.eks. kalkulatør og ønsker å vite mer om hvordan utnytte IFC-filer til å kalkulere/regne mengder se også denne beskrivelsen eller denne linken om det er fra 2D.