Oversikt over gratis IFC Viewere

Solbri Anywhere

Lastes ned her

Positivt

• Markedets mest brukte og svært brukervennlig/enkel å navigere i.
  • Svært raskt på å åpne filer
  • Håndterer BCF og Issues (BIM Collaboration Format)
  • Kan åpne Solibri Office filer (smc-filer)
  • Kan ta mål i modell
  • Fungere både på macOS og Windows

Negativt

• Kan være litt for snill på sin tolking av geometri
  • Navngir noen faner og samler data med egendefinerte navn som ikke er etter IFC-standarden.
  • Lager sine egne 2D-symboler ut fra informasjonen i IFC-filen. Noe som stort sett fungerer godt, men kan gjøre at man ikke ser ting nøyaktig slik som det ble lagret eller blir ved import i andre programmer.
  • Kan kun åpne og se en enkelt IFC-fil i gangen og ikke f.eks. alle fags modeller samlet på en gang.

Lastes ned her

Positivt

• Svært brukervennlig/enkel å navigere i.
  • Kan samle alle fags IFC-filer og vise disse sammen
  • Svært raskt på å åpne filer
  • Fungere både på macOS og Windows

Negativt

• Kan være litt snill på sin tolking av geometri
  • På lik linje som Solibri lager denne sin egen 2D-visning ut fra informasjonen i IFC-filen og benytter ikke (ifcAnnotation). Noe som stort sett fungerer godt, men kan gjøre at man ikke ser ting nøyaktig slik som det ble lagret eller blir ved import i andre programmer.

Lastes ned her

Positivt

• Tolker og sjekker data strengt i forhold til IFC-standarden
  • Kan lage rapporter validert etter IFC Scheme (standarden)
  • Har mulighet til å sjekk opp i mot mvdXML ( Statsbygg SIMBA etc)
  • Håndterer flere filformater slik som LandXML, gbxml og punktkskyer etc.
  • Ingen som skal tjene penger på deg, da det lages på frivillig basis av en teknisk høyskole
  • Kan ta mål i modell

Negativt

• Fungere kun på Windows
  • Litt dårlig navigering
  • Litt rart utseende/grafikk og brukergrensesnitt
  • Kun en IFC-fil i gangen

Lastes ned her

Positivt

• Er laget av en uavhengig organisasjon, som ikke er ute etter å selge et annet produkt
  • Tolker og sjekker data strengt i forhold til IFC-standarden
  • Funger både på Windows og Mac
  • Kan ta mål i modell
  • Mulighet for Issues/BCF

Negativt

• Litt dårlig på navigering, utseende/grafikk og brukergrensesnitt
  • Viser ikke 2D-informasjon (ifcAnnotation) slik som dørsymboler eller akser etc.
  • Kun en IFC-fil i gangen

Lastes ned her

Positivt

• En av de mest brukervennlige IFC Viewere på markedet.
  • Har visninger/verktøy ikke andre har, slik som Story Slide (forskyv visningen av etasjer) og  Projections in Space (oppriss og planvisning sammen med 3D)
  • Viser korrekt 2D-informasjon (ifcAnnotation) for dører og vinduer
  • Kan ta mål i modell
  • Kan åpne flere IFC-filer samtidig

Negativt

• Kun Windows
  • Må kjøpe tillegg for å kunne håndtere Issues/BCF etc.

Lastes ned her

Positivt

• Benytter IFC navngivelse etc. slik som de ble laget med modellen og i henhold til IFC-Schema
  • Kan ta mål i modell
  • Kan åpne flere IFC-filer samtidig og vise disse samlet
  • Støtter BCF og Issues (BIM Collaboration Format)

Negativt

• Kun for Windows
  • Kan oppleves litt vanskelig å å navigere i
  • Rare farger på modell etc. overstyrer de orginale
  • Kan kun klikke å markere elementer på skjermen når man ser ting ovenfra? (mulig bug, da da dette fungerte i tidligere versjoner)
  • Viser ikke 2D-informasjon (ifcAnnotation)for dører og vinduer etc. (mulig bug, da da dette fungerte i tidligere versjoner)