PDF/A archive format

Hva er PDF/A archive?

Under "PDF options" har man et valg som heter PDF/A archive, dette betyr at man lager en arkivert PDF med alt fra lag, dokumenter, tekst, fonter, bilder og symboler i ett. Litt som en samle fil. Det nærmeste jeg vil kunne sammenligne dette med i Archciad er PLA formatet.

Dette kan du lese mer om her: ISO 19005-1:2005 Part I: Use of PDF 1.4 (PDF/A-1) og ISO 19005/2:2011 Part 2: Use of ISO 32000-1 (PDF/A-2).

Hvorfor bruke PDF/A archive funksjonen?

Hvorfor bruke PDF/A archive er for å å bevare alle alt av innhold og layouter over tid. Dette i motsetning til vanlig PDF, vil disse være lesbare for både 2D og 3D programmer, og man vil aldri miste informasjonen.

Greit å vite:

bruker man PDF/A kan man ikke:

- Sette passordbeskyttelse på filen.

- Får ikke mulighet til å legge på U3D fil.

- PDF/A-1a og PDF/A-1b får heller ikke med seg transparente effekter, men dette kommer med om man bruker PDF/A-2 formater.

Hva man ønsker å ha med bestemmer man selv i form av hvilken man velger i rullgardinen til høyre. I Archicad er PDF/A-2a satt som default. Denne tar med seg det som er nevnt over, velger man 1a vil det bli tatt med mindre og motsatt om man gå andre veien, at det vil bli tatt med mer om man går opp til 2b foreksempel.

For mer info se denne videoen.