Sjekkliste; når ting plutselig ikke fungerer

Til tider opplever man plutselig at Archicad funksjoner ikke reagerer som det de gjorde før. Det kan være at man ikke får linket inn flere enn en Hotlink, at et verktøy plutselig begynner å oppføre seg annerledes eller at plutselig en trimfunksjon ikke trimmer veggen. Generelt sett ting som plutselig skjer i filen, da kan en av disse være løsningen.

1. Check for Updates..

Er Archicad oppdatert?

På menylinjen trykk - Help > Check for Updates

Nettleseren åpnes og du vil få opp alt etter hvilke tilleggsprogrammer som er instaleret et vindu som forteller deg om de er oppdatert eller ikke. Som vist under kommer alltid RFA & RVT Geometry Exchange update, opp først hos meg, da må jeg opp i fanen på nettlesere og bytte fane til Archicad program and library updates

Når det er byttet fane eller tab, vil du få opp et vindu som forteller deg om din Archicad er oppdatert.

Dersom Archicad ikke er oppdatert. Trykk på Download now, og den siste hotfixen til din Archicad vil bli installet. På samme metode som programmet,

NB! Husk at Archicad versjonen som du skal oppdatere må være lukket, under installeringen eller så kan instaleringen stoppe uventet.

For mer info: Hvordan sjekke om Archicad er oppdatert

2. Omstart av PC og programvare

Enkelt ganger er det ting som henger seg opp i programmene man benytter. Ofte løser disse problemene seg ved en omstart. Det kan være god rutine å slå av maskinen når man avslutter arbeidet for dagen. Dermed har man sikret arbeidet sitt, ved at man lagrer, og maskinen og programvare får hvile. Dersom maskin og/eller programvare er blitt oppdatert, trer ofte disse oppdateringene ikke i kraft før maskinen har fått en omstart.

3. Open & Repair.

Åpne et tomt Archicad-prosjekt, på menylinjen trykk - File > Open > Open > Finn gjeldene fil > Huk på 'Open & repair > Åpne

Dette kan reparere korrupte filer, og andre feil knyttet i filen. Gjenta prosessen mellom 5-10 ganger.

Ved bruk av Mac - Trykk på Options for å få opp muligheten til å huske av "Open Repair selected file"

4. Installere/avinstallere.

Av og til kan det oppstå problemer etter at en PC/Mac er blitt oppdatert, har miste knytningen mellom programmet og tilleggsprogrammer, eller lignende. Enkelte ganger vil løsningen være å avinstallere og installere programvaren på nytt.

NB! Skal du formatere PC/Mac er det svært viktig (hvis man har Software lisens) at man laster opp lisensen ved hjelp av GS Licence Manager Tool. Dersom dette ikke gjøres kan lisensen gå tapt.