Når bør man oppdatere til nyeste Mac OS.

Mange lurer på når man bør oppdatere til den nyeste oppdatering av Mac OS, eller versjoner av nytt Mac OS. Og når det er anbefalt å oppdatere. Dette skal vi ta for oss nå.

Hvordan fungere dette

Utvikler av Archicad, Graphisoft SE, som alle andre programleverandører, jobber til en hver tid for å opprettholde kompatibiliteten til de nyeste operativsystemene. Dette gjelder da også for Apple og deres operativsystem. Når det kommer ut en ny Beta, begynner med en gang jobben med å teste produktene opp mot den nye macOS, for å identifisere hva som er blitt endret. Hver endring og forbedring som Apple foretar seg blir da testet, hvor det natruligvis tar lengre tid desto flere av disse det er.

Vår anbefaling

Som en tommelfingerregel anbefaler vi å vente i 6 måneder etter den offentlige utgivelsesdatoen for det nyeste macOS er lansert.

Hvorfor vente?

Av erfaring vet man at første utgivelse av et nytt produkt kommer som regel med noen uventede problemer som ikke er identifisert helt i starten. Jo mere tid brukeren tester produktet, desto flere problemer vil dukke opp. Dette er en helt naturlig del av programvarebransjen og er ikke utelukkende kun Apple eller Graphisoft, men generelt for alle nye produkter.

Disse problemene vil da forløpende bli rettet opp, og derfor anbefaler vi våre kunder vente med å oppdatere for å få best mulig opplevelse.

Når det kommer til når man bør oppdatere sin Mac OS versjon, kan man se dette fremstilt i diagrammet under.

Alle Archicad- versjoner er spesielt tilpasset et operativsystem.

Det sikreste alternativet vill alltid være og bruke den Archicad som er designet for det spesifike operativsystemet. Hver Archicad versjon har sitt egene sett med systemkrav, som vi anbefaler og følge. De to nyeste versjonen av Archicad er som vi vet de som blir oppdatert, noe som betyr at en eldre versjon enn disse vil ikke fungere på de nyere operativsystemene.

Sikkerhetskopi før du oppdaterer macOS

Ønsker du fremdelse å oppdatere til det nyeste operativsystemet, er det alltid en god ide å ta en fullstendig sikkerhetskopi av maskinen. Uventeded problemer som kan dukke opp på maskinen er ikke ekslusivt kun for Archicad, men de kan oppstå på andre applikasjoner og tilogmed på selve maskinen. Skulle dette skje eller at noe gikk veldig galt på et tidspunkt, kan man til en hver tid hente tilbake sikkerhetskopien fra før du oppdaterte. Derfor er det viktig å alltid kjøre en sikkerhetskopi.

Videre anbefaling

Mac har som default at det står på "Oppdater Macen automatisk". Dette er noe vi anbefalere at ikke står på, for at man skal slippe unna problemer med at maskinen oppdaterer, som kan føre til problemer med programvaren.

For mer utdypende informasjon rundt diagramet og mer utfyllende informasjon vil jeg anbefale å lese videre i linken. MacOS and Archicad