MEP Modeler for VVS og elektro

mceclip0.pngMEP står for Mechanical, electrical and plumbing, og denne modulen er nå integrert i Archicad. Dette gjør dere i stand til å prosjektere med intelligente parametriske objekter for rør, kanaler og elektro etc. MEP modulen har smarte funksjoner for opptegning/modellering av ventilasjonsanlegg i eksisterende bygg (f.eks. fra DWG-filer), men bidrar også til at IFC-filer fra f.eks. Revit MEP kan importeres med mer intelligens/parametri.

MEP Modeller har også en unik innebygget funksjonalitet til å gjøre om objekter man importerer eller lager selv, til nye MEP-symboler med parametriske egenskaper. Dette gjelder også for RFA-filer fra Revit, som det finnes mye av når det gjelder VVS og elektro.

• Se mer info her.
  • MEP Modeler manualen.
  • Innføring i MEP modulen.
  • Ta hull i konstruksjoner for rør og ventilasjon.
  • Hvordan modellere kanaler og rør etter en sti(3D polylinje)
  • Dere finner et gratis Norsk elektrobibliotek her
  • Informasjon om hvordan importere Revit-objekter (Families i RFA-formatet) her

For å aktivere det norske oppsettet for MEP i Archicad, velg: