ArchiTerra med SOSI-import

architerra.gifArchiTerra med SOSI-import, for bearbeiding av terreng, tomte-, vei,- fallverktøy etc. Gir deg også mulighet til å hente ut massebalanse mellom eksisterende og bearbeidet terreng. Funger gjerne i kombinasjon med Norkart og kan gjøre om dette til redigerbart ArchiTerra-terreng.

ArchiTerra er en programutvidelse for Archicad, som gjør at man kan skape, redigere og gjøre endringer på terreng og landskap.  Dette inkluderer veier med stigningsgrad og lengdeprofiler, konturlinjer, smart fall-verktøy, støttemurer, lage tomter og platåer etc. Egen funksjon for mengdelister/massebalanse, noe som entreprenører ofte etterspør. ArchiTerra støtter import av GIS- og terreng-data fra følgende formater: SOSI, SHAPE, DXF, XYZ og TXT.L

Løsningen kombineres også ofte med Norkarts automatiske 2D og 3D kartdata for Archicad om man har behov for å redigere terrenget importert gjennom Add-on.

New in Architerra 4.0 (oppdatert 08. november 2023)

• Archicad 27 support
  • Multiple terrain handle
  • Revised palette that is already in Archicad style and dockable
  • Composite road structure
  • Accelerated polygon road and platform placement
  • Individual adjustment of the angle of each slopes of the plateau
  • Automatic update monitoring

Trykk på ikonene for å laste ned Architerra Plus 4.0 med SOSI  for Archicad 25, 26 og 27. Dette gjelder også for de som har fått tilgang til gratis studentversjon, les mer her om du er student, lærer eller skole.

WIN.jpg              Mac.jpg

Windows          Mac

For eldre versjoner, se nederst på denne siden.

NB! Sjekk versjon og avinstaller også alltid den gamle først, les mer her

For installasjonsveiledning og brukermanualer, klikk på linker under:

I versjon 3.0 av ArchiTerra kom det også en rekke gode nyheter, blant annet mye raskere generering av veier. I tillegg er det et nytt smart verktøy for å måle fall på terreng m.m.

• Fall (Gradient). Med dette verktøyet kan vi enkelt sjekke fall mellom to punkter i terrenget og angi  på plantegningen i prosent eller grad.
  • Grøft (Ditch). Med grøfte-verktøyet kan vi definere grøften ved siden av veien eller definere den uavhengig hvor som helst i terrenget med forskjellige profiler.
  • Fortauskant (Curb) Det atskilte fortauskant-verktøyet lar oss definere fortauskanter på hvilken som helst kant av vei-elementet. Kantsteins-profilen kan utformes med Profile editor i Archicad.
  • Forbedret verktøy for konturlinjer på terreng.
  • Oppdatert brukergrensesnitt
  • Generelle oppdateringer fra problemstillinger i tidligere versjoner

ArchiTerra benytter online lisenser.

Online lisens krever tilgang til internett. Lisensen består av et brukernavn og passord og man kan enkelt  bytte på å benytte lisensen på tvers av de ansatte på kontoret.

Support/kundestøtte

Les mer om support på ArchiTerra.

Vi har også et eget online kurs på to timer for ArchiTerra.

Kontakt salg.no@nordicbim.com om du har behov for oppgradering eller flere lisenser.

Eldre versjoner av ArchiTerra (v3)