Høyere oppløsning på 3D-view

Den beste oppløsningen/kvalitet får du ved å lage en rendering av 3D-modellen, men av og til ønsker man å bare ta et View fra 3D-vinduet og legge på Layout for enkel presentasjon etc. Da finnes det en annen måte for å få høyere oppløsning på bilder på layout i Archicad. Det man kan gjøre er å justere opp størrelsen på vinduet i 3D.

Om du høyreklikker i 3D vinduet (ikke på et element) vil du få valget 'Set Window Size'

Her kan du velge størrelsen på arbeidsvinduet. Det er da viktig å aktivere knappen 'Keep proportions' før du definerer størrelsen. Zoom inn og gjør klar visningen du ønsker å få på Layout.

Ved å skrive inn en høyere verdi i feltet for bredde og trykke 'OK' blir selve 3D-vinduet større, og du kan lagre Viewet. Viewet er nå klart til å plasseres på layout.
Det man i praksis gjør er å forstørre selve arbeidsvinduet, så om man strekker eller endrer på dette endrer du også på oppløsningen/visningen.

Her ser du detaljnivået på originalt view zoomet til 500% (på layout):

Her ser du detaljnivået fra det forstørrede vinduet: