Dører/vinduer kutter ikke hull i veggen

Opplever du at vinduer og dører ikke kutter veggen? Dette skyldes ofte Renovasjonsfilteret.

Dette er noe vi ser at er gjennomgående når for eksempel en vegg har renovasjon eksisterende og Dør/Vindu har ny. Dette er fordi et nytt vindu ikke kan kutte gjennom et objekt som ligger på et annet filter.

Illustrasjonen under viser vinduer som ikke kutter veggen.

Hvordan og hvor sjekke dette

1.  Marker vinduet
  2. Åpne setting boksen ved for eksempel Ctrl+T/Cmd+T
  3. Åpne fanen for Classification and Properites.
  4. Gå ned på renovasjonsfilter og sjekk hvilket det ligger på. Dette vinduet er klassifisert som renovasjon New. Ikke gjør noen endringer her. Kryss ut.

Gjenta prosessen ved å velge veggen.

1. Marker veggen
  2. Åpne setting boksen ved for eksempel Ctrl+T/Cmd+T
  3. Åpne fanen for Classification and Properites.
  4. Gå ned på renovasjonsfilter og sjekk hvilket det ligger på. Denne veggen er klassifisert som renovasjon Existing. Trykk på denne.
  5. Da får du opp muligheten for å kunne endre renovasjonsfilteret på denne til samme som vindu (New)

Da vil du se at det vil endre seg og vinduet kutter gjennom hele veggen. Som vist under.