IfcBuilding og Building Selection ved import i Archicad

Noen ganger får man tilsendt en IFC-fil og "Building Selection" dukker opp når man skal importere/linke denne inn i Archicad.

Grunnen til at denne dialogboksen dukker opp er fordi IFC-filen inneholder flere IfcBuilding og/eller IfcSite. Det er kun tillatt med én IfcBuilding/Site per fil i følge IFC-standarden, så om man får denne meldingen må den som har laget filen rette opp problemet. Archicad lar deg kun importere ett av byggene i en slik fil. Du bør alltid kontrollere mottatte filer i en Ifc-viewer før import.

Dette bør du gjøre:

Be avsender om en ny fil som kun inneholder én IfcBuilding.

Er det umulig å få tilsendt ny fil, ta likt antall kopier av fila som antall IfcBuilding og gi hver av dem nytt navn, for så å importere disse inn i prosjektet. Dette er kun en nødløsning og er ikke anbefalt.

Er filer du mottar ukorrekte og/eller mangelfulle og du selv begynner å korrigere disse må du være klar over at du påtar deg et ansvar for at disse filene er korrekte videre.

Se også:
Kontroll av feil og mangler i IFC-filer

Oversikt over gratis IFC-Viewere