Automatic reservation assistant

Automatic reservation assistant er noe som følger med i BIMCloud lisensen, denne funksjonen gjør slik at man automatisk reserverer en komponent eller et element ved å trykke på den i Teamwork-filer. Man slipper derfor å manuelt reservere dette ved å benytte menyen på høyre side.

For modellerer er dette en kjempe fordel og effektiviserer arbeidet. I de fleste prosjekter har man brukere som har en overordnet rolle, praktikanter eller lignende som ikke skal direkte modellere i prosjektet, eller bare gjøre små endringer. Disse trenger ikke å ha mulighet til å automatisk reservere elementer.

Fremgangs måten kan være som følger; Options > Work Environment > Data Safety & Integrity
Fjern av husket på  "Automatically reserve available elements when editing". Som vist i illustrasjoenen under.

Det vil fortsatt være mulig å reservere elementer manuelt i menyen på venstre side. Dette kan eventuelt endres på i tilgangen til brukerne om dette ikke skal tillattes i det hele tatt.

Se også:

BIMcloud Maskinkrav

Archicad & BIMcloud

IFC og biblioteksobjekter i Teamwork/BIMcloud prosjekter