Innstillinger i Revit for best eksport til IFC og Archicad

I denne videoen tar vi for oss en del enkle grep man kan gjøre i Revit for å få best mulig resultat ved gjenbruk av IFC-filen i Archicad. Målet er å få flest mulig elementer til å bli redigerbare i Archicad, slik at man kan fortsette å prosjektere videre på eller vedlikeholde modellene i FDV sammenheng, samt benytte de for å lage precut, elementer og moduler med ArchiFrame etc.

Om man ska ta over prosjektet helt i Archicad, kan det også gjøres en "Un joining" av elementer" i Revit, slik som mellom vegger og dekker etc. Dette vil kunne få flere vegger til å bli "ekte vegger" i Archicad, men er litt tungvint å gjøre om man skal fortsette også å jobbe på filen i Revit etterpå.

Les også mer om andre avanserte innstillinger man kan gjøre i IFC-eksporten for Revit,  i Autodesk sin IFC-manual. Dere finner den her.

NB! ved daglig/ukentlige filutveksling i et pågående prosjekt og mot andre fag er det normalt at det er BIM-manualen som skal følges og våre anbefalinger kan avvike fra dette.