PDF-filer og passord

Du kan velge å benytte passord på PDF-filer som du publiserer i fra Archicad, eller kun beskytte mot kopiering og utskrift.

NB! Enkelte bruker får tilbakemelding om at PDF-filer har passord, men dette ikke var med hensikt. Se lenger ned i denne artikkelen for løsning.

Om du ønsker å passord beskytte PDF-filer du lager, eller hindre print og kopiering følg denne oppskriften.

1. Når du er inne i Publisher, må du gå inn på "Document Options"

2. Inne i "Document Options" klikker du så videre på "PDF options"

3. Når du er i "PDF Options", kan du velge å sette et passord med å huke på valget 1. "Require a password to open the document" og lage deg et passord.

Passord funksjonen er skrudd av, men får allikevel spørsmål om det når noen åpner/ser på filen.

1. Noen få opplever å få spørsmål om passord når de skal åpne PDF-filer laget fra Archicad,  dette selv om passord funksjonen er skrudd av ved publisering.

Dette kan skyldes at PDF-filen er delvis beskyttet i forhold til utskrift og kopiering.

Hvis man tillater dette ved å huke av for følgende:

2. "Allow to annotate or modify", "Allow to explode or copy content og " allow print", skal dette spørsmålet ikke dukke opp når filene publiseres på nytt.

Du kan også lese mer om dette her