IFC-manualer for mer avanserte innstillinger og valg

IFC-Manual for Archicad

(for Revit se lengre ned på siden)

Det er utarbeidet en egen IFC Reference Guide for Archicad. Manualen er nødvendig for de som har et dypere behov for å skreddersy/tilpasse egne import og eksportvalg og går inn på de mest avanserte innstillingene i programmet. IFC_Ref_guide_24.png

Eks. fra manualen

Archicads manual for IFC kan lastes ned her.

IFC manual for Revit

Det finnes også en litt enklere men ganske tilsvarende manual også for de som jobber med Revit. Vår erfaring er at svært få ingeniører og andre som benytter Revit, vet om denne. Manualen er akkurat nå også kommet i en ny utgave (v. 2.0) og i tilegg til de som benytter Revit, vil det også være nyttig for Archicad-brukere å vite mer om hvilke inst. og muligheter man har for å få bedre samarbeid via IFC-formatet. F.eks. inneholder manualen en beskrivelse for hvordan Revit brukeren kan lagre IFC-filer med lagstruktur, noe som faktisk er en del av ISO-standarden (ifcLayer...) . Man bør kreve dette levert etter NS3451 (bygningsdelstabellen) av alle man samarbeider med, noe som også vil gi store foreler i andre programmer slik som Solibri og kalkulasjonsprogrammer etc.

Manualen for Revit kan lastes ned her.