Systemhimling til IFC med inndeling

Andre fag slik som RIV og RIE etc. trenger å se plateinndelingen i sine BIM-verktøy for å kunne plassere ut komponenter slik som ventiler og lyspunkter etc. Mange ingeniører benytter i tillegg til IFC-filer, også PDF og DWG fra arkitekten som underlag for å kunne ha full kontroll. Dette er selvfølgelig tungvint og i en BIM-verden bør vi kunnen jobbe smartere.

Himling_IFC.jpg

En av fordelene med Archicad er den store friheten og fleksibiliteten som ligger i å kunne benytte forskjellige verktøy til å skape andre typer elementer enn opprinnelige tiltenkt . Det eneste man alltid bør passe på er å klassifisere det korrekt slik at det ikke oppstår misforståelse i IFC-filen om hva det er for noe.

mceclip1.png

Instruksjonsvideoene under ble opprinnelig laget i Archicad 21, etter en hevendelse fra arkitektene i Asplan Viak. I de siste utgavene av Archicad, har det kommet en rekke forbedringer som nå gjør dette enda mer egnet til å lage himlinger med.  Grunnprinsippene er fremdeles det samme og om du benytter den norsk prosjekteringsmal som følger med, vil du blant annet nå kunne finne ferdige favoritter for system- og spilehimling etc. Disse er et godt utgangspunkt for å raskt komme i gang og jobbe videre med.

 

Del 1. viser problemstilling og løsning med bruk av CurtainWall-verktøyet i Archicad.

Del 2. viser redigering av plateposisjon og lagring til IFC.

Del 3. går inn på redigering /tilpasning til rom, rotering av himling i 3D og plan ved bruk av CW-verktøyet.

Var denne artikkelen nyttig?
2 av 2 syntes dette var nyttig

Artikler i denne seksjonen

Se mer