Egne bakgrunnsbilder i Twinmotion

For å få til dette må du laste ned et objekt (dome) som du deretter kan legge et eget bilde på.

OBS! Merk at bildet må være et 360 graders bilde og ha høy oppløsning for best mulig resultat.

CUSTOM BAKGRUNN

For å kunne lage din egen bakgrunn i Twinmotion, må du starte med å laste ned objekter du kan legge bildet ditt på. Det mest naturlige da er en dome som du kan laste ned her:

https://epicgames.ent.box.com/s/h9u0qker0spp5zgunn3qekxl7xto660m
Du vil med denne få en rar-fil som kan sammenlignes med en zip-fil, det vil si at denne må pakkes ut.
Dette får du kun gjort dersom du har rarlabs installert. Har du ikke det kan du installere det her:
https://www.rarlab.com/download.htm

Fremgangsmåte

1. Etter å ha lastet ned og pakket ut dome’ene kopierer du nå disse og legger de i mappen som
    tilhører ditt bibliotek i Twinmotion, under Twinmotion 2019, User Library.
  2. Når du nå åpner Twinmotion vil disse være en del av ditt bibliotek i programmet.
  3. Velg en av dem og sett ut i scenen din.
  4. Ved default vil det ligge et materiale på, men dersom du ønsker ditt eget bilde på må du lage det
    som et materiale først.
  5. Dette gjør du under material settings som du får opp ved å markere et hvilket som helst materiale
    i scenen din ved bruk av pipetten.
  6. Når du har markert et materiale, velger du ikonet som symboliserer flere elementer i previewet av
    materialet.
  7. Du vil nå få opp alle materialene i scenen din, samt et pluss ikon for å lage et nytt materialet, klikk
    på dette.
  8. Velg More under Color, og deretter Texture og Open.
  9. Nå har du mulighet til å velge et bilde du ønsker å bruke.
  10. Når du har valgt bildet kan du velge å lagre dette materialet i biblioteket ditt slik at det er der når
    du åpner et nytt prosjekt. Dette gjør du ved å høre-klikke på materialet og velge add to user library.
  11. For å nå få bildet ditt inn i scenen din, drar du det bare over dome-objektet du har satt ut.