Rettighetsproblemer på macOS etter oppdatering/installering

Ved oppgradering eller installering av macOS, hender det at man kommer ut for at rettigheter på maskinene endres. Dette kan påvirke lesing og skriving av filer, bakgrunnsoperasjoner og bruk av f.eks. applikasjoner slik som Archicad på maskinen din.

Her er noen tips på å reparere rettighetene dine

1. Bruk Disk Utility, om du ikke er kjent med dette verktøyet les mer her: Introduksjon til Diskverktøy på Macen
  2. Kjør så en rettighetsreparasjon på maskinen. Dette var et kjent problemstilling tidligere, men Apple påstår nå dette egentlig skal være fikset. Tipset i lenken under er for Catalina, men tipper det er likt for Big sur også. How to fix permissions issue on Catalina OSX