Polycount Tool

Polycount Tool vil gi deg en indikasjon på om det er elementer i filen som inneholder voldsomt mange polygoner og dermed potensielt tynger den veldig. Dette kan typisk være objekter som er tatt inn fra andre filtyper (3D-DWG, 3DS o.l.), IFC-objekter eller Archicad objekter med mange detaljer som er satt på høy detaljering (f.eks. trær og busker).

Dette verktøyet er del av Goodies-pakken.
Etter installering vil den finnes under Window > Pallettes > PolyCount

Det er viktig at alle lag og aktuelle Renovation Filtre er synlige i filen, start derfor med å åpne Layer Settings (Ctrl+ L / Cmd+L) og sørg for at alle lag er synlige og låst opp.

Pass på å ha Suspend Groups aktivt slik at man kan søke/slette også inne i grupper.

Sett Renovation Filter til "01 Nybygg"

Gå også på Edit > Locking > Unlock All.

Kjør så PolyCount - Window > Pallettes > PolyCount

Etter litt tenketid vil paletten under dukke opp. Nederst summerer den filens totale polygoner og på listen vil du kunne åpne Object og se om det er noen her som tar opp mer av filen enn de burde. Står noen som tynger her på Detailed - marker elementet, velg Set Level of Detail og velg Simplified, OK.

Er noen objekter voldsomt tyngende må det vurderes om de kan fjernes eller om laget kan skrus av frem til de er nødvendige å representere i filen.