Distance Guide

Med Archicad 27 følger nyheten distance guide, et hendig verktøy som hjelper deg å sette ut eller redigere elementer på en dynamisk og intuitiv måte. Verktøyet gir deg mer kontroll og høyere nøyaktighet i alle faser av prosjektet.

I løpet av denne artikkelen går vi igjennom hvordan du kan enkelt skru verktøyet på/av og den grunnleggende bruken av verktøyet.

1. Klikk deg inn på menylinjen Options > Work Environment > More Options

2. Under Experimental Features kan du huke av for Enable Distance Guides > OK

3. Du kan også legge til verktøyet til verktøylinjen for å ha muligheten til å kjapt aktivere/deaktivere verktøyet. Options > Work Enviroment > Toolbar

A. Still inn søk til All menus in Alphabetical order

B. Still inn ønsket plass for verktøyet, for eksempel NOR Oppe

C. Finn Distance Guide Options

D. >>Add selected<<

E. Marker kommandoen (blå) og huk på Sticky popup menu

F. OK og finn hurtigkommandoen på ønsket plassering. Er den merket blå er den aktivert.

4. Du kan også velge hvor du ønsker at avstand skal måles fra, fra kant til kant eller fra referanse linje. Dette endrer du i nedrekkmenyen på hurtigkommandoen eller inne på Options > Work Enviroment > Tracker and Coordinate Input > Huk av ønsket visning under Show Distance Guide (Experimental).

To edges > To reference lines >

5. Når du da velger et element, vindu, dør eller annet vil blå linjer med mål følge elementet til du klikker det på plass. Ved å bruke tabulator kan du enkelt skrive inn ønsket distanse, klikker du flere ganger på tab vil du skifte mellom de forskjellige distansene. Skriv inn ønsket distanse og trykk enter, så legges det på ønsket plassering.

5. Trykker du på en av pilenes hode vil denne bli oransje, da kan du flytte denne til hvor du skulle ønske at målsettingen starter fra.

Dette er også noe du kan lese mer om på Graphisoft sin manual for Archicad 27 - Distance Guide.