Mengder regnet ut av Solibri og BaseQuantities i IFC

Mengder som man finner i Solibri under "Quantities" fanen er noe som programmet regner ut selv. Ikke alle er klar over dette og om man mistenker feil, kan det skyldes problemer med geometrien i fra elementet eller en feil i selve Solibri.Snag_4a8ab3.png

Sammenlign derfor alltid mengdene som Solibri regner ut selv, med "BaseQanteties" som er den offisielle standardiserte metoden fra buildingSMART for mengder i fra IFC-filer. Disse regnes ut av BIM-programmet som laget modellen og eksporters så ut med IFC-filen . NB! må aktiveres i eksporten for enkelte programmer, men er med fra Archicad om man benytter f.eks. "Standard eksport"