Hotlinking av utvalgte etasjer fra IFC-filer

Når man Hotlinker inn en IFC-fil, får man ikke samme valg for å velge etasjer, slik som med en original Archicad-fil. Det kan være ønskelig for interiørarkitekter og andre å kun ta inn den etasjen man evt. skal prosjektere noe på og ikke hele bygget.

NB! stå i den etasjen du ønsker å linke IFC-etasjen inn i. Som man ser av bildet over, står det "All Stories" og ingen valg kom opp slik som med vanlige Archicad-filer.

Velg "Place Hotlink" som vanlig og fortsett til man kommer til "Model Filter for Import". Bytt til "Group element list by: Story" Fjern haken for de etasjen som ikke ønsker å ha med inn. NB! sjekk at ting ligger på riktig etasje slik som vist under punkt tre i denne artikkelen først, så slipper man å lure på om noe gikk galt om ting skulle mangle etter importen.

Når man går videre og vinduet for "Match Stories" vil det virke som om alle etasjene er der men dette er ikke så lenge haken var tatt bort på de. Velg nå hvilken etasje som skal matche hvilken i filen din , ikke ta hensyn til om det er varseltrekanter etc. så lenge korrekt etasje vises med en grønn hake.

Etasjen i ekspelet kom nå inn uten at flere enn den ene var med. Om det kommer en oppdatering av IFC-filen må man gjenta dette for at det skal bli korrekt også neste gang.