MMI er utviklet i samarbeid mellom EBA (entreprenørforeningen), RIF (Rådgivende ingeniørers forening) og Arkitektbedriftene. Tegninger har den fordelen at de kommer med et tittelfelt som inneholder faser og revisjonsforklaringer, det samme har ikke BIM-modeller. Det kan derfor være vanskelig å forstå hvilken fase eller hvor langt i beslutningen et element eller objekt er kommet om man bare åpner en fil klikker på noe. For å hindre feilprosjekteringer og misforståelser er det derfor innført et merke/kodesystem kalt MMI, du kan laste ned forklaringen/manualen om MMI her. Dette kan selvf. igjen skreddersys til de enkelte prosjekt og oppdrag, noe f.eks. Statsbygg har egne definisjoner på i sine BIM-manualer.
MMI er integrert i den norske prosjekteringsmalen som følger gratis med i Archicad (fra versjon 23). Denne følger veilederen og er derfor et godt utgangspunkt for ethvert prosjekt, men er også enkelt å bearbeide videre for egne behov.
Man kan markere og tagge enkeltelementer, eller f.eks. benytte skjema, Find & Select og Marque Tool etc. for å søke ut mange elementer som skal tagges samtidig.
Dette kombinerer man med "Graphic Override" for å vise fargekodene for en mer visuell forståelse og kontroll
Du lærer mer om bruken av MMI og andre viktige ting på vårt openBIM/IFC-kurs, les mer her
Kommentarer
0 kommentarer
Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.