Dører og tilhørighet til rom

En av de gode egenskapene som man kan nyttiggjøre seg i Archicad er at døren automatisk vet hvilket rom de slår inn og ut av. Men hvilket rom skal døren tilhøre når man for eksempel har mange dører som slår inn i en lang korridor og hvordan overstyrer man det?

Under fanen "Beskrivelse kan man stille inn om døren skal tilhøre det rommet den slår inn i (står på som standard), fjerner man haken, vil altså døren tilhøre rommet den slår ut av.

I dørlister som følger med den norsktilpassede utgaven av Archicad, er følgende satt opp til å automatisk hente informasjon slik at man får full oversikt og kontroll.

I vårt dørskjema har vi satt opp at det vises automatisk med informasjon som hentes fra "Related Zone Number"

 

Et godt tips kan være å også benytte "Plassering som " og stille denne til å automatisk hente f.eks. romnummer og vise dette på dør-markøren.

NB! Denne automatikken forholder seg kun til hvilket rom døren slår inn i uavhengig av om man slår av haken som vist tidligere med "Dør tilhører sone den slår inn i" Om man ønsker vist romnummer for det rommet døren slår ut av, må man endre det manuelt til ønsket nr. Benytt gjerne skjema til dette. 

 

Det er også mulig å bytte ut hva som vises i dørmarkøren med "Related Zone Number" og få det helt automatisk. Men om man gjør det mister man fleksibiliteten med at man kan f.eks. legge til unike nummer eller bokstaver om det er flere dører i samme rom som vist i eksemplet under.

Var denne artikkelen nyttig?
1 av 1 syntes dette var nyttig

Artikler i denne seksjonen

Se mer