Kan ikke redigere i skjema og lister

Innimellom opplever man at man ønsker å gjøre valg eller skrive inn en fritekst direkte i skjemaet etc, men får ikke dette til. I de fleste tilfeller skyldes det innstillinger som enkelt kan gjøres noe med.

  •  I eksemplet over viser "Information" at laget er både låst og usynlig, se alltid her først. Lås så opp og vis lag som er involvert i det du vil redigere er på.  NB! Benytt alltid Views som husker lagkombinasjoner og andre innstillinger når du jobber med skjema.
  • Om det heller ikke er årsaken, er det mange som ikke er klar over "Lock" funksjonen som kan låse enkeltstående objekter og elementer uavhengig av lag. Les mer om det i denne artikkelen
  • Om problemet ikke skyldes  at noe er låst eller på usynlige lag, se om feltet du prøver å gjøre noe i, faktisk er redigerbart eller bare noe som leses inn i skjemaet automatisk.

Gå til "Scheme Settings"

Det som vises med blå farge under Fields, er det som kan redigerers/endres direkte i skjema. Har det sort farge hentes dette inn automatisk fra objekter og elementer og kan ikke endres her.

  • I Teamwork må man reservere først før man kan endre noe. Dette gjelder ikke bare selve skjemaet men også de involverte objektene og elementene man skal endre på. 

Som vist over, vises dette i "Information" og at man kan velge "Reserve" under "Free for Reserevation"

  • Hotlinkede filer lar seg ikke redigere/endre direkte i skjema og er derfor også noe man bør være oppmerksom på kan være en årsak.

Om et element eller objekt kommer fra en fil som er Hotlinket inn, vil dette vises som "Locked" under "Information". Man kan ikke "låse" dette opp, men må endre det i originalfilen hvor linken kommer fra.

Det ligger svært mange muligheter i Archicads skjema- og listefunksjon, men det kan være komplisert å sette opp og tilpasse dette til eget formål.

Vi har nå lansert et On-demand-kurs, med varighet på tre timer. Ta det når det passer deg selv. Påmelding og mer informasjon her: On-demand kurs - Nordic BIM Group Norge

 

Var denne artikkelen nyttig?
1 av 1 syntes dette var nyttig

Artikler i denne seksjonen

Se mer